HUNDETRENERUTDANNELSEN 2018 – 2020

LÆRERE OG FORELESERE

Bli kjent med skolens team!

I tillegg til undervisning i sine fag vil de faste lærene også være tilgjengelig for veiledning og oppfølging av alle deltakerne. Vi følger deg opp gjennom hele utdannelsen!

Innehaver og daglig leder hos Innlandet Hundesenter og Utdanningssenter for hundetrenere. Utdannet hundetrener ved Hagan Hundeskole v/Turid Rugaas. Landsrepresentativ for PDTE (Pet Dog Trainers of Europe). Utgitt boken: «Instruksjonshåndboken for hundetrenere». Spesialfelt atferd og problemløsning og har siden 2003 huset og rehabilitert omplasseringshunder med atferdsutfordringer. Tidligere høgskolelektor, lektor på videregående skole, voksenopplæring og ungdomsskole. Mastergrad i Internasjonale Relasjoner fra Lancaster University, England og Bachelorgrad i administrasjon fra Schiller Int. University i Sveits, Frankrike og USA.

kontakt@innlandethundesenter.no | 990 42 803 / 611 64 256

Lisbeth Borg de Waard

Skoleansvarlig

Utdannet allmennlærer med spesialpedagogikk. Praktisk trening med hund i ca. 25 år (og var vinner av Norges morsomste hund i 2006!). Utdannet hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning hos Innlandet Hundesenter, godkjent instruktør for besøkshundkurs hos Norges Røde Kors, godkjent rallylydighetsinstruktør i NRL. Har konkurrert i agility klasse 3 og konkurrerer nå i rallylydighet klasse 3. Initiativtaker til et internasjonalt prosjekt om trening og mestring for blinde og svaksynte hunder.

Carina Josefine Thorbjørnsdatter Iversen

Emneansvarlig praktisk trening med hund

Utdannet og arbeidet med ledelse i forsvaret, brannmann og nå ambulansemedarbeider og kursholder innen pedagogikk og kvalitetssikring for offentlig og privat næring. Jonas underviser også i førstehjelp – både på hund og mennesker. Jonas har to egne hunder han trener regelmessig i ulike hundesporter og har erfaring med tjenestehunder i forsvaret. Jonas er også lærer på hundetrenertutdannelsen i Tallinn, Estland og ansvarlig for kvalitetssikrings- og rapporteringssystemer hos Innlandet Hundesenter og Utdanningssenter for hundetrenere AS.

Jonas Christiensen

Emneansvarlig pedagogikk, didaktikk, veiledningsmetodikk og kvalitetssikringssystemer

Forelesere for 2018 – 2020

Turid Rugaas: internasjonalt anerkjent forfatter og hundetrener. Turid har skrevet og publisert flere bøker og DVD’er. Mest kjent er «På talefot med hunden» som er en av de mestselgende hundebøkene i USA i 10 år. Turid holder egen hundetrenerskole i Europa, Asia og USA og er en svært etterspurt foredragsholder over hele verden. Turid Rugaas har mottatt Kongens fortjenestemedalje for sitt virke som hundetrener.

Dr. Amber Batson MRCVS IAABC: britisk veterinær og atferdsspesialist. Internasjonalt anerkjent foredragsholder. Amber har nesten 20 års erfaring med arbeid med dyr – og har fordypet seg i emner om atferd hos hund. Hun er og har vært tilknyttet flere offentlige britiske prosjekter som omhandler dyrevelferd, og samarbeider tett med ulike dyrevernsorganisasjoner            

Julia Robertson: prisvinnende terapeut som har behandlet over 8 000 hunder og er eier av Galen Therapy Centre i England, som behandler hunder og utdanner spesialister innen Canine Myotherapy terapi. Julia har forfattet og utgitt 3 bøker og 2 DVD’er og er en ettertraktet foredragsholder i Europa, USA, Asia og Australia med en svært stor entusiasme og kjærlighet for faget og dyrene hun behandler.

Els Vidts: fysioterapeut og utdannet hundetrener. Els driver sin egen hundeskole i Belgia der hun tilbyr kurs og atferdskonsultasjoner for hundeeiere. Els har fordypet seg i tema anatomi og selebruk på hund og holder svært populære foredrag om temaer innen anatomi, observasjon og fysioterapi på hund internasjonalt i Europa og Asia.

Kathrine Handal: veterinær og hundetrener med fordypning i atferd. Kathrine er også utdannet hundetrener hos Lundqvist og har 2-årig klikkerutdannelse og 1-årig problemhundtrenerkurs. I tillegg har hun gjort studier av operant betinging hos Bob Baily-s «Chickencamps» og hun utdanner besøkshunder for Røde Kors. Kathrine driver eget veterinærkontor og tilbyr kurs og ulike aktiviteter for hund og eier.

Kjersti Lundemo: er utdannet hundetrener ved Hagan Hundeskole v/Turid Rugaas og er lærer ved IDTS (International Dog Trainer School Lisbeth Borg de Waard) i Tallinn, Estland. Til daglig jobber hun som lærer på Hamar videregående skole. Kjersti er oversetter og har lang erfaring fra forlagsbransjen. 

Hilde Myre Eidal: hundetrener og innehaver av Nesbyen Hundeskole. Hilde har en 2-årig utdannelse som hundepsykolog fra Sverige, er utdannet klikkerinstruktør og klikkertrener, freestyleinstruktør og godkjent instruktør og dommer i RallyMix og HMT. Hilde har tidligere også vært styremedlem i Norsk Rally-lydighet og medlem i kurskomiteen i Norsk Freestyleforening.

Stina Fure: utdannet hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning hos Innlandet Hundesenter. Stina er også kundeansvarlig og instruktør hos Innlandet Hundesenter avd. Skedsmo og innehaver av Oslo Hundetrener der hun tilbyr atferdskonsultasjoner. Stina har flere gått flere ulike kurs med egne hunder og deltatt på ulike seminarer om hund og atferd. Hun har fordypningskurs i hund og aggresjon og driver også egen hundepassertjeneste.

Linn-Elise Zahl: utdannet hundetrener hos Innlandet hundesenter. Kurset innen etologi, treningslære, helse, hund og lovverk og innføring i hundesport hos Trondheim hundeskole. Har 3 moduler hos Nordisk Hundemassasjeskole, fordypningskurs i aggresjon hos hund, observatør på Canis klikkerinstruktørutdannelse og grunnstudium i pedagogikk med fordypning i sosial og spesialpedagogikk. Er ellers utdannet agronom.

 

Hanne Truelsen: hundetrener og innehaver av Snudekompagniet i Hillerød i Danmark der hun tilbyr kurs, atferdskonsultasjoner og ulike arrangementer for hund og hundeeiere.  Hanne er tidligere styremedlem i PDTE (Pet Dog Trainers of Europe) og har mange års erfaring med hund og en imponerende CV over kurs og seminarer hun har deltatt på og tilegnet seg stor kunnskap om hund, trening og atferd.

Winkie Spiers (nettundervisning): britisk hundetrener med egen hundeskole i London. Spesialisert på atferd hos hund. Skrevet og utgitt boken “How to handle living with your dog” og godkjent Bowen terapeut. Styreleder i PDTE (Pet Dog Trainers of Europe), og medlem i APDT (Association of Pet Dog Trainers), ABTC (Animal Behaviour and Training Council) og Association of INTO dogs.

Karen Webb (nettundervisning): britisk hundetrener utdannet hos Turid Rugaas i Nederland. Styremedlem i PDTE (Pet Dog Trainers of Europe). Karen er rådgiver for nye hundeiere som tar til seg omplasseringshunder gjennom RSPCA i England, og utdannet Applied Zoopharmacognosy Dip.IAZ underviser.

Charlotte S. Mikkelsen (nettundervisning): utdannet etolog ved NMBU og skal presentere sin Mastergrad: «Stabilitet i atferd og emosjoner hos hund fra 3 måneder til 15 måneders alder.»

Carina Ulvestad
(nettundervisning): utdannet hundetrener hos Turid Rugaas og skal presentere hovedoppgaven sin om «Taktil berøring».

I tillegg har vi vært så heldige å få nettforelesning kun for våre elever på hundetrenerutdannelsen 2017 – 2019  av en av verdens absolutt største spesialister på dyr/hund og atferd

Prof. Marc Bekoffprofessor emeritus Ecology og Evolutionary Biology ved University of Colorado, USA.
M. Bekoff har skrevet over 30 bøker og publisert mer enn 1000 artikler om forholdet mellom mennesker og dyr og dyrevelferd. Hans forskningsområder inkluderer dyreatferd og kognitiv etologi (studie av dyrets sinn). M. Bekoff er også ambassadør for Jane Goodall’s Roots & Shoots program og medlem av Ethics Committee of the Jane Goodall Institute. Han og Gooddall startet organisasjonen Ethologists for the Ethical Treatment of Animals: Citizens for Responsible Animal Behavior Studies i 2000.

March Bekoff er en svært ettertraktet internasjonal foredragsholder og vi er ikke så lite stolte av å ha fått han til å avse tid til å forelese kun for våre elever! Mer om Prof. Marc Bekoff finnes i denne linken.

OBS! Dersom du søker og får bekreftet opptak før 3. oktober 2018, vil du få muligheten til å være med på dette eksklusive nettforedraget den 4. oktober med Professor Marc Bekoff! Foredraget er live og det vil ikke bli opptak eller mulighet til å se dette i etterkant!

Vi forbeholder oss retten til mindre endringer av eksterne forelesere ved uforutsette hendelser.

gratis e-post kurs!

gå pent i bånd

KLIKK HER

unghund kurs 15-18 måneder 
- for deg med en tenåring i hus

KLIKK HER

kontakt

avdeling rudshøgda

Stolvstadvegen 11, 2360 Rudshøgda
+47 99 04 28 03 / +47 61 16 42 56
kontakt@innlandethundesenter.no

avdeling skedsmo

Tomtveien 12, 2015 Leirsund
+47 48 13 56 29
skedsmo@innlandethundesenter.no