Hei!

Det har vært en aktiv tid hos meg her i nord. Har hatt aktiviteter med både valpekurs, unghundkurs, flere atferdskonsultasjoner, oppfølging av konsultasjoner og mine egne hunder. Her særlig med unghunden Luna som er samojed.

Valp og unghund

Den siste tiden har jeg avsluttet valpekurset og unghundkurset som gikk online i februar/mars. Her var det mange aktive deltakere på begge gruppene som jobbet med de praktiske oppgavene og stilte gode spørsmål i livesendingene. Det er morsomt å se når deltakere jobber med oppgavene og vi kan ha en «dialog» over nett når det kommer spørsmål og kommentarer. Når det gjelder utfordringene som deltakerne opplever på unghundkurset, kjenner jeg godt igjen i min egen unghund Luna på 6 mnd.

Luna på 6 mnd. (bilde)

Luna har for tiden litt lengre ører ute på tur, et annet energinivå enn som valp og tester grenser mot min voksne Samojed på 5 år. Men å jobbe med unghund syntes jeg er veldig morsomt. Det er i denne perioden personligheten hennes kommer tydeligere frem. Og det som er så morsomt, er at hun er utrolig lærevillig. Så når vi holder korte økter og har det supermorsomt så lærer hun etter få repetisjoner. Hvordan jeg gjør det og hva jeg anbefaler til deg, kan du få høre mer om i valpekurs og unghundkursene.

Noe jeg og Luna også jobber med, er å kunne gå pent i bånd. Luna er en sterk unghund som nå er over 20 kilo og det er da viktig at vi har startet med å jobbe med dette og ikke minst fortsetter når hun er unghund. Vi liker oss best i skogen og på fjellet, men Luna er for ung til å være med på de lange turene. Så da har vi fokus på miljøtreningen, passering, oppmerksomhetslyd og gå pent i bånd.

Siste valp og unghundkurs før sommeren

Så når det gjelder valpekurs og unghundkurs, så skal jeg kjøre siste runde før sommeren nå snart.

Valpekurset starter 13. april og unghundkurset 18. mai. Så dersom du vil være med på siste før sommeren, så sjekk ut påmelding til dette under nettkurs.

Atferdskonsultasjoner

Den siste tiden har jeg også hatt en del konsultasjoner. I noen så kommer det tydelig frem at hunden er stresset, men en av konsultasjonene i forrige uke var hunden ikke stresset. Se på bildet av Border collien. Etter å ha utforsket lokalet, så la hun seg ned for å sove. Det er morsomt og oppleve det også. Alle har ulike utfordringer og det er disse vi jobber med for å nå et realistisk mål som eier har.

Jeg vil dele en tilbakemelding jeg fikk etter oversendelse av rapport og treningsplan fra en kunde:

Da har vi sett over rapporten og treningsplanen og vi syns den ser veldig gjennomførbar ut og realistisk, så vi er veldig fornøyde.
Det er viktig for meg at kunden er enig i innholdet og at det anses som gjennomførbart. Bare da kan den brukes aktivt. Jeg kommer med flere oppdateringer om hva som skjer her nord og fremgangen med Luna etter hvert.

Så følg med 🙂